24.1.2017

Huijaamalla hyvä tulee?

Kuka muu myöntää käyttävänsä koodeja pelatessaan? Itse pyrin kyllä viimeiseen asti olemaan käyttämättä, koska ne helpottavat peliä liikaa ja tekevät  sen siten ajoittain tylsäksi. Toisinaan kuitenkin, yleensä kun perheessä alkaa olla populaa enemmän kuin tarpeeksi, tulee sorruttua koodien apuun lähinnä tarpeiden täytössä. Tiedättehän, kun synttäribileiden jälkeen koittaa ankea arkiaamu ja kaikilla tarpeet punaisella kuolemaa huudellen... Ajattelinkin nyt jakaa tähän sellaisia koodeja, joita itse tulee käytettyä. Älä siis lue eteenpäin, jos et halua siirtyä hämärille kujille.

Koodilootanhan saa tosiaan auki yhdistelmälllä ctrl + shift + c. Sitten mukaan pro tipsi, jonka itse tajusin äskettäin. Kun ensin kopioit (hiirellä tai ctrl+c) koodin esim. tältä sivulta, voit liittää sen suoraan pelin koodilootaan painamalla tuttua liittämiseen yhdistelmää ctrl+v.  Säästyt niin paljolta, kun ei tarvitse itkeä tihrustaa vaikeaa koodia ja yrittää kirjoittaa sitä oikein.

Aina ensimmäisenä koodeja laittaessa kirjoita koodi testingcheats on. Jostain syystä monet koodit tarvitsevat tämän päälle toimiakseen. Joten jos joku koodi ei toimi, kannattaa aina laittaa tuo ensin, vaikka olisit sen sillä pelikerralla jo laittanut kertaalleen. Niin joo ja monethan sitten sanovat, että koodit voivat bugittaa pelin, joten omalla vastuulla sitten. Kaikki koodit löydät tältä sivulta, kokoan tähän seuraavaksi ne, joita itse käytän. Ja vielä, eli aina ennen jokaista seuraavaa koodia, laita koodi testingcheats on!

Rahakoodit

kaching (saat tonnin rahaa lisää)
motherlode (saat 50 000 rahaa lisää)
money 1000 (vaihda luvun 1000 tilalle se luku, jonka haluat talouden rahamääräksi)

Suhteet

modifyrelationship Matti Meikäläinen Maija Maijalainen 100 Friendship_main

Loogisestikin vaihdat koodiin Matin tilalle oman simisi ja Maijan tilalle sen simin, johon suhteen haluat paranevan. Huomaa, että suhde paranee vain toispuoleisesti eli kannattaa tehdä koodi myös niin päin, että Maijan nimi on ensin ja Matin toisena. Luku 100 tarkoittaa suhteen prosenttimäärää (voit vaihtaa sen muuksikin), miinus luvun edessä tarkoittaa vihasuhdetta. Friendship_main on ystävyys eli jos haluat romantiikan täyteen, vaihda tilalle Romance_main.

Taidot ja työt

Major_Charisma (vaihda sanan Charisma tilalle se taito englanniksi, jonka haluat täyteen)
stats.set_skill_level major_charisma 5 (vaihda sanan charisma tilalle se taito englanniksi, jonka haluat tasolle 5 tai vaihda numero, jos haluat taidon jollekin muulle tasolle)
careers.promote business (saa ylennys uralla eli vaihda sana business siihen uraan, jolla ylennyksen haluat)

Taidot ja urat englanniksi löytyvät täältä.

Muut

resetsim Etunimi Sukunimi (resetoi bugaavan simin, auttaa jumituksiin)
headlineeffects off (poistaa erilaiset puhekuplat ym. pois, helpottaa kuvaamista)
bb.moveobjects (antaa asettaa esineet mihin hyvänsä. Painamalla lukuja 9 tai 0 voit nostaa ja laskea esineitä)
fillmotive motive_hunger (täyttää yhden tarpeen similtä, tarpeet kirjoitetaan englanniksi: energy, hunger, bladder, social, fun, hygiene)

testingcheats on

Tällä koodilla (sen lisäksi, että se pitää laittaa aina ennen muita koodeja) pääsee tekemään sitä sun tätä mm. postilaatikon ja simien itsensä kautta. Laitat koodin päälle ja klikkaat sen jälkeen simiä shift pohjassa. Simiä klikkaamalla voit esimerkiksi säätää tarpeet täyteen tai pysäyttää niiden alenemisen kokonaan. Maata klikkaamalla voit teleportata simin paikasta toiseen ja naapureja klikkailemalla voit esimerkiksi lisätä heidät talouteesi. Jos taas jonkun ruma nenä harmittaa tai haluat muuten vain muokata simejä (omia tai naapureita) täydellä CASilla eli säätää esim. luonteenpiirteitä tai vartaloa, kirjoita testingcheatsin jälkeen cas.fulleditmode. Sitten klikkaat simiä shift pohjassa ja valitset muokkaa siminluonnissa.

Tässäpä siis kasa koodeja, joita itse yleisimmin käytän, jos käytän. Linkkaamaltani sivulta niitä löytyy vielä kasapäin lisääkin, mutta olen itse pyrkinyt minimoimaan käytön. Suuri hatunnostoni sinulle, joka et käytä koskaan koodeja.



This is all about the cheats you can use in The Sims 4. Since there are many useful pages in English already, I won't re-write these things here. Please visit for example here. :)

2 kommenttia:

  1. Testingcheats, motherlode ja moveobjects ovat koodit, joita tulee useimmiten pelattua.

    Testingcheatsia käytän usein cas.fulleditmoden kanssa, jos on tarvetta päästä muokkaamaan jonkun simin vartalonmuotoa tai muita fyysisiä ominaisuuksia.

    Moveobjectsia kun sisustan taloa, koska mulla on välillä tapana tunkeen aina yhteen nurkkaan mahdollisiman paljon tavaraa, jotta talon/asunnon saa näyttämään mahdollisimman asutulta, niin että tavaraa on oikeasti hieman ympäriinsä.

    Ja motherlodea tietenkin, jotta saan rahaa :D Yleensä käytän tätä vain jos tahdon simeille valmiiksi hienon talon. Muuten simit joutuvat näkemään vaivaa elannonsa eteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä itsellekin kaikkein yleisimmät varmasti. Tuon cas.fulleditmoden bongasin vasta äskettäin - en tiedä, miten olen pärjännyt ilman. :D

      Moveobjectsin käyttöä just tohon sun mainitsemaan tarkoitukseen pitää vielä harjoitella. En osaa ottaa siitä kaikkea irti sisustaessa!

      Poista